Placeholder image

Onderwijsdag PROOLeiden/OBSG Leiderdorp 'Wat is het verhaal van jouw school?'

28 november 2019
PROOLeiden/OBSG Leiderdorp hield donderdag 21 november 2019 haar tweejaarlijkse Onderwijsdag, dit jaar met het thema 'Wat is het verhaal van jouw school?'. Een inspirerende dag in het kader van maatschappelijke thema's en burgerschapsonderwijs. Machteld van Velzen uit groep 6 van de Lorentzschool en Huub Pennings uit groep 7 van basisschool de Stevenshof openden de dag met indrukwekkende circusacts.
Directeur-bestuurder Marton de Pinth presenteerde aan de bijna 600 medewerkers de koers voor de komende vier jaar, het Verhaal voor de toekomst. Verzinner-Verteller-Verbinder Marcel van Herpen inspireerde de aanwezigen met een levendig verhaal over verbondenheid als antwoord op uitval en buitensluiten. Daarna volgde het onderwijzend en niet-onderwijzend personeel diverse workshops naar keuze. Zoals een workshop over burgerschapsvorming in het onderwijs, bewegingsonderwijs, mindfullness, pedagogisch tact, het doorgronden van gedragsproblemen en het gebruik van LiveScience in Naturalis.

Stadsdichter van Leiden 2018-2020 Marianne van Velzen maakte een mooi gedicht van de Onderwijsdag klik hier voor het gedicht.

De Onderwijsdag vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden, het Lido Theater, Naturalis en twee scholen van PROOLeiden: De Pionier en Lucas van Leyden.