Placeholder image

opening Broekplein 24 november 2023

28 november 2023
Schoolgebouwen Broekplein helemaal nieuw
De Leidse wethouder van onderwijs, Abdelhaq Jermoumi, heeft vrijdag 24 november het nieuwe gebouw aan het Leidse Broekplein officieel geopend, door met een enorm grote schaar het rode lint door te knippen. In het nieuwe gebouw zijn onze basisschool Kwintijn, basisschool De Tweemaster (SCOL), de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal gevestigd. "De nieuwbouw was hard nodig, want de gebouwen waren meer dan 45 jaar oud", sprak de wethouder. "En nu gaan we dit gebouw officieel openen! Ik wens jullie heel veel plezier op school en blijf zo vrolijk als jullie nu zijn", aldus Jermoumi, waarmee hij doelde op "Waar is dat feestje?!" dat alle kinderen dansend en uit volle borst zongen.

Het nieuwe gebouw heeft heel veel faciliteiten voor het onderwijs van nu. Hierdoor zijn we nog beter in staat om goed onderwijs te geven. Jermoumi zei dan ook: "Je kunt hier van je tweede tot je twaalfde
een mooie tijd hebben. We gaan proberen de komende jaren nog veel nieuwe gebouwen te openen, zodat iedereen goed, modern onderwijs kan krijgen."

Het schoolplein is inmiddels klaar en is een uitdagend groen schoolplein geworden met een klim en klauterparcours en een wadi.