Placeholder image

Plan in Leidse Merenwijk tegen halen en brengen leerlingen met de auto

23 juni 2021
Wijkvereniging Merenwijk en Voetgangersbeweging Nederland werken samen aan een plan om in de meest noordelijke wijk van Leiden zo veel mogelijk uit te bannen dat kinderen met de auto naar school worden gebracht. De basisscholieren krijgen daar zelf ook een stem in.

Het plan ontstond bij ouders van leerlingen op de basisscholen aan de Zwartemeerlaan. Ze merkten dat het halen en brengen met de auto voor steeds meer onveilige verkeerssituaties zorgde. En daarmee werd een negatieve spiraal in werking gezet, want doordat het minder veilig werd, gingen meer ouders hun kinderen met de auto brengen en halen.

Wijkvereniging Merenwijk en stichting Voetgangersbeweging willen dat proces weer omkeren en hebben vorig jaar met de scholen en de gemeente overlegd. Dat leidde tot de vorming van een team dat onveilige looproutes en verkeerssituaties in kaart brengt en oplossingen aandraagt.

Enquête

Om zoveel mogelijk betrokkenen bij het onderwerp te betrekken, is nu een enquête uitgezet onder de ouders. De leerlingen van de groepen 7 en 8 krijgen een aangepaste versie van de peiling waarin zij hun eigen opvattingen kunnen delen. De enquêtes moeten rond de zomervakantie leiden tot een concreet plan van aanpak in de Merenwijk.

Bron: LeidschDagblad, 21 juni 2021