Placeholder image

OBS Anne Frank is op zoek naar een Nova leerkracht

Heb jij:
 • altijd al oog gehad voor die leerling die net iets meer uitdaging nodig heeft?
 • interesse in een coachende rol als leerkracht?
 • feeling met het zelf vormgeven van lessen die aansluiten bij de leerstrategieŽn van hoogbegaafde leerlingen?
Zie jij fulltime HB onderwijs als een kans? Dan zoeken wij jou!

De Nova-groepen op de Anne Frank school verzorgen fulltime hoogbegaafden onderwijs. We hebben drie Nova-groepen op een school met nog acht andere groepen. Nova 1 (3/4) , Nova 2 (5/6) en Nova 3 (7/8). In een Nova-klas zitten ongeveer 20 HB leerlingen. Deze leerlingen krijgen het reguliere onderwijsaanbod in compacte vorm en top-down aangeboden. Een groot deel van de lestijd wordt besteed aan thematisch onderwijs. Elk thema is vakoverstijgend en bevat relevante ideeŽn en input vanuit de natuurwetenschappen, wereldoriŽntatie, kunst en cultuur. Extra vakken die worden aangeboden zijn: Chinees, schaken, filosofie, muziek, techniek & science. Voor muziek, schaken, gym en Chinees worden vakleerkrachten ingezet.

M.i.v. 2 september 2019 zoeken wij een nieuwe collega (collega's) voor Nova 1 en/of Nova 2. Wij hebben vijf dagen beschikbaar die in onderling overleg ingedeeld kunnen worden. Bijvoorbeeld fulltime in Nova 2 of een duo baan in Nova 1 of Nova 2.

Wij zoeken bij voorkeur een leerkracht met HBO/academisch werk- en denkniveau die:
 • een coachende rol als leerkracht kan aannemen
 • affiniteit heeft met (hoog)begaafde kinderen
 • 'out of the box', pro-actief en stimulerend handelt en kinderen de ruimte biedt om tot keuzes en zelfstandigheid te komen
 • creatief is in het ontwikkelen van lesinhoud voor hoogbegaafde leerlingen
 • het liefst bekend is met de 7 gewoonten van Stephen Covey
 • enthousiast, gemotiveerd en communicatief vaardig is
 • bereid is tot scholing en verdieping
 • beschikt over relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor
Wij bieden je een uitdagende werkomgeving! Bij ons werken zowel vrouwen en mannen, in verschillende leeftijden, met verschillende achtergronden en ervaringen. Ons team is professioneel en kenmerkt zich door behulpzaamheid en vrolijkheid. Wij hebben in onze missie gemeen dat kinderen op de Anne Frank school samen leren om zichzelf te zijn onder het motto van Pippi Langkous: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"
Wil je graag bij ons aan de slag? Stuur dan je CV met motivatie, waarin jij aangeeft waarom je de ideale collega voor ons bent en wat jouw kwaliteiten zijn naar directie@annefrankleiden.nl.

Wil je eerst nog meer informatie over deze vacature dan kun je contact opnemen met onze Nova coŲrdinator Gerritje Snip-den Besten (gerritje@annefrankleiden.nl).

Klikt u hier voor de volledige vacature.